Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



duminică, 17 iulie 2011

La munte cu nanii

Dupa cum spuneam in postarea trecuta, din Bulgaria am plecat direct spre muntii tarii noastre. Seara am ajuns in Predeal, unde erau cazati nanii Claudia si Slava. Pensiunea foarte frumoasa, foarte curata, camera mare... m-a uns pe suflet dupa experienta cazarii in BG.

Piticii, Tamara si Eduard, au fost foarte entuziasmati sa se revada si au inceput sa faca nazbatii impreuna.
Am luat masa la restaurantul pensiuni, apoi am dus piticii la culcare, ca deja incepusera sa se tavaleasca pe sub masa prin restaurant si sa se smiorcaie cand unul cand altul.

Camera noastra era conectata de cea a nanilor printr-o terasa mare. Dupa ce am cuclat picii, noi adultii, am iesit pe terasa. Afara erau cam 5 grade Celsius. Am pus niste paturi pe noi si am stat cred ca mai mult de o ora de vorba asa incotosmaniti. A fost super misto!

A doua zi am zis sa vizitam ceva, asa ca am pornit spre Rasnov. Am facut o alegere foarte buna. La Cetate la Rasnov nu am platit taxa de intrare (nu stim exact motivul) si a fost si vreme buna.

Cetatea Rasnovului a fost parca si mai frumoasa decat imi aminteam :).









Piciul, urcand la deal, cu pamant in gura. Noi, fiind in spatele lui, habar n'aveam ca el bagase mana in pamantul de pe margine si apoi il dusese in gura. Ne-a spus o doamna care se ocupa de un magazin pe marginea drumului :).




Am aflat, citind un panou din parcarea cetatii Rasov ca, de curand, s-a redeschis pentru public Pestera Valea Cetatii Rasnov. 

Ca sa ajungi la intrarea in pestera, de la parcarea auto, trebuie sa parcurgi 450 m de urcus prin padure. Poteca este nou amenajata (la cativa metri de actuala poteca se vedea cea veche, destul de periculoasa), este larga, cu pietris, bancute, toalete ecologice. 

Acest drum de 450 m m-a impresionat foarte tare. Copacii inalti si verzi creaza o atmosfera ca de basm. De fapt mi-a amintit de Twilight ;). Hmm... vampiri si varcolaci... Cred ca daca te afli aici la amurg, senzatia e cu adevarat speciala :).




Ininital pestera era neamenajata iar accesul era liber pentru oricine avea curajul sa se tarasca pe coate printr-un tunel de cativa zeci de metri lungime. Si se gaseau doritori... inclusiv cu gratare si carne de mici in carca :).

In ultimii ani pestera a fost preluata de o firma, inchisa pentru amenajare (s-a largit intrarea, s-a curatat mizeria dinauntru - s-au carat cateva camioane pline cu gunoaie de acolo), iar acum a fost deschisa pentru public. Taxa de acces este de 10 lei/adult si include serviciile unui ghid. Este permis sa fotografiezi inauntru fara taxa suplimentara si chiar poti folosi si blitzul. Ghidul, o domnisoara foarte draguta, ne-a facut chiar si poze de familie :).




La intoarcerea spre masina, piciul a cedat: a adormit si nu s-a trezit nici cand l-am asezat in scaunul auto. Am plecat spre casa si piciul a dormit pana dupa ce am trecut de Ploiesti.




Ma bucur mult ca am ales sa mergem dupa Claudia si Slava la munte. Daca am fi mers direct acasa am fi ramas cu un gust amar dupa weekendul la bulgari. Asa am vazut cateva lucruri frumoase, ne-am bucurat ca am petrecut 2 zile alaturi de dragii nostri Usturoi si ne-am intors acasa veseli si plini de buna dispozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu