Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



luni, 29 noiembrie 2010

Speranta e in... cereale

Va mai amintiti de noi, parintii care se bucurau de bebelusul somnoros ce doarme toata noaptea???
Ce credeti ca se intampla de vreo saptamana incoace??? Galmi mic si-a dezvoltat un prost obicei de a se trezi la ora 4 - 5 dimineata cu o foame de elefant in gat.... Stiu, e socant!!!! Si se intampla asta indiferent de ora la care il culcam seara (l-am culcat si la ora 00 si tot la 4 s-a trezit!!!!).
Imaginati-va cum ne loveste strigatul lui la ora aceea infernala... ca un ciocan in cap :). Noi... obisnuiti sa ne trezim la 6.30 - 7 (cand oricum Flo ar fi trebuit sa se trezeasca sa plece la servici).

Am incercat tot ceea ce a mers pana acum: mangaierea pe spate pentru a se reintoarce la somnic, ignorarea - ca "poate tace si se culca la loc", Infacol/Gripe ca poate il doare burta... Nimic!!! Pana nu ii dam haleu, nu renunta. Asa ca... oarba de somn... ma duceam la bucatarie, ii pregateam un biberon, il halea insant, il puneam la el in patut si ma reintorceam si eu la somn. Probabil ca si el se culca la loc, pentru ca nu ii mai auzeam gurita pana dimineata, pe la ora 8.

Bineinteles, in fiecare seara ne duceam la culcare cu speranta ca "a fost doar o faza" si Galmi va reveni la ganduri mai bune in ceea ce priveste somnul. Ca noi, ca parinti activi ce suntem, nu ne culcam niciodata mai devreme de 1... si incepusem sa ne resimtim zdravan...
Ghinionul nostru: povestea asta se repeta seara de seara.

La trezirea de ieri noapte, rupta de somn cum eram, mi-a traznit o idee: daca piciul se scoala sa manance noaptea pentru ca nu se mai satura cu lapticul de seara????? Imi aduc aminte ce citisem in "Mama si copilul": ca in lapte se mai pot pune cereale pentru a-l face mai consistent pentru bebe.
Imediat i-am impartasit si lui Flo ideea mea mareata. Flo intra pe net (la ora 5 dimineata) si se informeaza despre cereale pentru bebelusi.
Aflam care-i treaba cu cerealele astea si, plini de speranta, pe la pranz, pornim spre supermarket sa le cumparam.

Se apropia seara... Galmi era intr-o stare de deprimare cum nu am mai vazut pana acum la el... Oracaia de nici nu-l recunosteam. La ora 19 il apuca somnul....si a dormit... si a dormit... Pe la ora 23 - 23.30 ne ducem sa-l trezim... ca avem o baita de facut si niste cereale de mancat :). Si vorbeste cu el, si mangaie-l pe spate si pe fund, si zgaltaie-l si roaga-l: "hai, Galmica, trezeste-te, ca te asteapta papa bun si distractie la baita".... Galmi nici nu putea sa tina ochii deschisi... Pana la urma se lasa vrajit se farmecele noastre si se trezeste.

Urmeaza o baita distractiva pentru Galmi (care a chicotit, a dat din maini si picioare si ne-a scuipat in continuu) si plina de realizari pentru noi (i-am am vazut pentru prima data caputul!!!).
In sfarsit vine momentul mult asteptat: papa de lapte cu cereale. Am pus doar jumate din cantitatea mentionata pe cutie - ca poate nu-i place, sa se obisnuiasca copilul cu gustul!!!!!

.... a doborat recordul personal la timpul de halit biberonul. Cred ca a durat mai putin de 5 minute sa-l goleasca. Se lingea pe buze si se citea fericirea pe fata lui! Se citea fericirea si pe fata noastra. Deja ne vedeam dormind ca belferii alaturi de un bebe satul, in sfarsit.

L-am pus in patut la somn. Pai care somn, nenica??? Piciul nostru era energizat la maxim. Recital in continuu: Guuu!!! Gaaa! Dvvvv!!! (plus nelipsitele scuipaturi). Chiote, rasete si contorsionari, plus smotocit carpa de sub cap. Il punem pe burta (in pozitie de somn), in 2 secunde e pe spate (pozitie de ras, chiuit si stropit socatii parinti cu saliva peste ochi). Noi il punem din nou pe burta. El ridica fundul, face flotari si se rostogoleste pe toate partile. Mai avea nitel si statea si in cap. S-a distrat asa vreo ora. Intr-un final a adormit (obosit probabil de la atata muncit muschii).

La ora 4 fix (zici ca are cuc intern) s-a trezit prost dispus. Eu ma culcasem pe la 1 jumate. Nu s-a lasat pana nu i-am dat lapte. Apoi a marait vreo ora. Pe la 5 s-a culcat. La 7 s-a trezit iar. Zici ca a dat strechea mancarii in el. Vrea mancare in continuu. Mananca iar de 6 ori pe zi.

Diseara ii dam portie completa de cereale. Speram sa se intample o minune si sa revina la normal. Tineti-ne pumnii!!!!

Iata foto-reportajul :)
Hamesitul mananca cereale cu lapte:


Mutra multumita de dupa cereale:



Tumbele prin pat:




3 comentarii:

  1. Piciul nostru e cel mai scum Galmicios :) Buni

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxa, ceea ce are/a avut Galmi poate fi puseu de crestere. Au niste perioade (in carti sunt date niste intervale, dar nu e neaparat sa le respecte of course) in care cresc si fie mananca mai mult, fie sunt mai agitati, fie amandoua :-) Sa iti mai zic ca fi-mea are programul lui Galmi de 2 luni? Suntem chiauni, ca nici noi nu ne culcam mai devreme de 1 jumate ever, dar...Galmi sigur nu va fi asa, dar e posibil sa mai aiba faze din astea, e f posibil sa fie puseu. Ana a avut o perioada pe la opt luni cand manca cate 350 ml de lapte cu cereale seara si tot se trezea urland de foame :-) Pup, Ioana

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana, citisem si eu despre aceste perioade de crestere brusca. Intr-adevar, am mai trecut cu Galmi prin acestea, insa niciodata nu se manifestasera prin trezit noaptea, ci doar mancat in disperare... Acum au trecut, deci cu siguranta tot asta a fost.
    Imi pare tare rau ca Ana nu doarme bine si ca sunteti asa de obositi. Va tin pumnii sa isi revina curand!
    Va pup!!!

    RăspundețiȘtergere