Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



joi, 23 decembrie 2010

Kaki nu este doar o culoare naspa

Acum cateva zile cand am fost la hipermarket, la raionul de legume - fructe, am vazut la raft o ciudatenie care arata ca o rosie si se numeste kaki. Nu stiam sigur daca se incadreaza in categoria legume sau fructe. Asa ca am cumparat doua bucati: una sa o mancam eu si Flo si, daca va fi buna la gust, a doua i-o servim lui Eduard :).
Ne-am documentat si dupa ce l-am si mancat ne-am lamurit: este un fruct.
Daca doriti detalii despre el, le puteti gasi aici:
http://www.ardei-iute.ro/diverse/arborele-kaki

Iata specimenul nostru:



Curatat de coaja si taiat in bucati:


Si pasat cu blenderul:



Galmi si-a aratat entuziasmul obisnuit la vederea castronului:




La prima lingurita a fost un pic sceptic, la fel ca in fiecare zi:


Dupa care s-a dezlantuit:





I-a placut super mult ciudatenia de fruct numita kaki. Si chiar l-a binedispus, pentru ca dupa masa, jumatate de ora a ras, a balmajit si a scuipat pana a facut spume la gura. Iata despre ce vorbesc:



Si acum fata de strengar pe care o pune atunci cand isi da seama ca a facut ceva care ne-a impresionat (bineinteles ca facutul spumei la gura este un lucru foarte impresionant :)))).


De atunci am impresia ca in fiecare zi, la masa de fructe, Galmi asteapta gustul kaki. Pentru ca nu mai e asa de entuziasmat cum era inainte de pere, prune sau mere. Le mananca asa... fara a se bucura.
Am cautat sa mai cumpar acest kaki al carui gust mi-a facut piciul atat de fericit, insa nu am mai gasit. Dar mai caut :)

Un comentariu:

  1. Ce pot sa spun? Galmita are gusturi rafinate si apreciaza ce e bunnnn! Buni :))

    RăspundețiȘtergere