Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



luni, 7 februarie 2011

Titirezul

Am citit intr-o revista de specialitate: "practica pediatrica arata ca mersul apare intre 10 si 18 luni, iar varsta medie la care copiii fac primii pasi este in jurul luii a paisprezecea. Asadar, nu ar trebui sa ai vreun motiv de ingrijorare daca, la aniversarea primului anisor, micutul tau n-a bifat inca aceasta realizare".
Poftim????? Dar daca "micutul meu" face primii pasi la 7 luni ar trebui oare sa ma ingrijorez?? Caci despre asta nu scrie nicaieri. Si chiar m-am ingrijorat! Ca am citit in multe carti ca nu trebuie fortati copii sa se ridice in picioare, ca oasele nu sunt pregatite decat spre varsta de un an.... Dar eu nu l-am fortat in niciun fel! Chiar am incercat sa-l descurajez.... fara succes insa... Pentru el a fost foarte usor sa invete mersul de-a busilea la 6 luni si sa se ridice in picioare la 7 luni.

Nu mai are stare deloc! Cum se trezeste, in 2 secunde e in fund. Apoi se agata de barele de la patut si se ridica in picioare. De fiecare data cand il aud ca s-a trezit si merg la el in camera, il gasesc in picioare, la "gard", balmajind si lingand bara de la patut.

In sufragerie ii asez pe jos o patura cu jucarii. Bineinteles ca e mai interesant sa se ridice in picioare pe marginea canapelei sau pe marginea masutei pe care e televizorul. Si sta in picioare pana oboseste si nu il mai tin genunchii. De curand a invatat sa se si aseze inapoi in fund, fara sa cada, atunci cand oboseste.

Si cand nu sta in picioare, misuna prin casa in patru labe. Ii place cel mai mult pe gresie sau pe parchet, bineinteles, nu pe patura pusa de mine pe jos exact cu acest scop.
Are zile cand nu imi da o clipa de razag... se duce pe gresie in bucatarie... eu il iau si il aduc inapoi pe patura... el se duce sub masa ... eu il iau si il aduc inapoi pe patura... el se duce la cabluri (cu scopul de a le roade, bineinteles)... eu il iau si il aduc inapoi pe patura... si tot asa, pana se enerveaza si incepe sa miorlaie. E ca un titirez... Mai nou patruleaza dupa picioarele noastre prin sufragerie.

Datorita maririi considerabile a efortului depus pe parcursul zilei, in ultimile 2 luni, piciul nu prea a mai luat in greutate. Si, doar stiti despre cine vorbim... despre mancaciosul Eduard!!! Si nu doar atat... si in inaltime a crescut foarte putin.. doar 1 cm pe luna... Asa ca incep sa ma ingrijorez!!!! Au ramas doar bulanele de el. De la atatea ridicari si asezari zici ca e halterofil. Si mai intreb: daca ramane pitic din cauza ca sta toata ziua in picioare???? Eu nu am citit nicaieri asa ceva, insa nu ma pot abtine sa nu fac o legatura intre dezvoltarea motorie a lui Eduard si stagnarea in ceea ce priveste greutatea si inaltimea. Incerc sa nu ma panichez prea tare si am luat decizia sa-l indop mai mult... Sa vedem ce va iesi...  Ceva bun, sper :)))).

Oricum, e foarte dragalas cu nou dobandita independenta! Si mai ales ca odata cu ea, a dobandit si o incapatanare de a face numai ce vrea el. Daca vrea intr-un loc si nu ii dau voie, tipa la mine si ma boscorodeste pe limba lui.

Banuiesc ca vreti sa vedeti si voi titirezul, nu?

Bineinteles ca va voi arata ;).

Piciu' mic stand in picioare la "gard"-ul patutului si la marginea canapelei:

 

Si acum filmuletele:

Eduard cand se ridica pe marginea masutei cu televizorul (observati cum toate obiectele de pe masa sunt impinse mai in spate... Am sperat sa nu fie nevoie sa fac acest lucru... Acum sper sa nu se inrautateasca situatia):



Eduard urmarind picioarele lui Flo prin sufragerie:




3 comentarii:

  1. Bravo piciului!
    Eu cred ca fiecare copil se dezvolta diferit si cu o viteza diferita. Avand in vedere ca el a deprins ridicatul in picioare si mersul singurel, eu zic ca nu tre sa-ti faci probleme. Sunt copii care se dezvolta mult mai repede si altii foarte incet.
    Nu cred ca e ceva gresit in a lasa lucrurile sa mearga de la sine :)
    Si apropo de jucatul cu picioarele a lui Flo, m-am cam speriat la un moment dat pt ca am crezut ca Flo va cadea in spagat daca se mai cracana mult :))))))
    Va pup
    Andrushka

    RăspundețiȘtergere
  2. Galmita e haios foc, iar Flo "are un joc de picioare" ceva de speriat......:)))) buni

    RăspundețiȘtergere
  3. Rox, ai un cpil precoce, nu anormal. Stai calma. Eu eram exact la polul opus, o momeam pe Ana cu covrigi pe la 10 luni ca sa se ridice si ea de marginea patului si ti-ai gasit, se intindea cat sa ia covrigul si nici vorba sa mai faca vreo miscare :-) Atata vreme cat nu il fortezi tu sa stea in picioare, sa mearga tinut de subtiori, etc. eu zic ca e perfect normal. Cat despre ingrasat, nu cred ca e cazul sa il indopi, intreaba si doctorul eventual, dar cred ca iti faci griji degeaba, ca orice mama care se respecta dealtfel :-)

    RăspundețiȘtergere