Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



luni, 26 martie 2012

Eduard cel ... altfel

Intotdeauna mi-am dorit sa îi las lui Eduard părul să creasca lung. Mi s-a părut mereu o prostie să îţi razi copilul în cap, imediat ce a început să-i creasca parul şi să continui aşa.... până când va avea copilul îndeajuns de multă putere de decizie pentru a se duce singur la frizer.

 

Şi paruţul lui Eduard a tot crescut. Şi toata lumea "binevoitoare" ne întreba când avem de gând sa-l tundem, "că transpiră şi face broboniţe pe gât", "că îi intră în ochi şi îl deranjează", "că va creşte mai des după ce îl tunzi", etc, etc, etc... Adevarul e că şi eu mă gandisem la toate astea, mai ales vara trecuta, însă... broboniţele de pe gât nu erau foarte nasoale şi, dacă îl hidratam bine seara şi îl dădeam cu pudra, treceau. Iar bretonul i-l mai "retuşam" din când în când, ca să nu-i mai intre in ochi. Cât despre îndesirea parului, am discutat cu pediatra, iar ea mi-a confirmat ceea ce banuiam şi eu: nu e nicio legatură între tuns şi desimea părului. Părul taiat poate deveni mai aspru, mai tare, însă nu mai des.

 

Aşa că am ţinut-o pe-a mea, iar Eduard a ajuns să aibă parul lung pană la umăr. În ultima săptămană, poate şi pentru că a venit din nou căldura, au reînceput "asalturile" şi, parcă din toate direcţiile, auzeam sfaturi pro-tunsoare.

Cum nu sunt o persoană prea sigură pe mine.... am început să mă gândesc: oricum părul lui nu are nicio formă, ca a crescut "de la natură", un fir mai lung şi unul mai scurt... şi doar n-o să-l tund scurt... o să îl duc la un coafor pentru pitici şi o să cer o tunsoare "lungă", modernă.....

Bun plan, nu????

Da, poate dacă am fi locuit într-o ţară normală... Dar eu am pierdut din vedere ca trăim într-o ţară unde 1. nu ai voie să fii diferit; 2. dacă lucrezi la coafor, nu înseamnă că ştii să tunzi....

Sâmbătă, la prânz, ne-am prezentat la "Forfecilă", în Auchan Militari. Înăuntru, o fetiţă care avea, după statură, puţin peste 1 an, urla cât o ţineau plămânii. Eu eram cu inima cât un purice, aproape decisă să renunţ. Nu pentru mă gândeam că Eduard ar plange aşa... Doar aveau scaunel sub formă de maşină! Mă gandeam ca sunt şanse mai mari să plangă când plecam.... în niciun caz cât stă în maşinuţă. Eram decisă să renunţ, pentru că, cu cât ne apropiam mai mult de momentul tunsului, mă convingeam şi mai tare că nu vreau să-l tund.

Eram şi cu mama. Ea a fost mereu o susţinătoare a acestei operaţiuni... aşa că... după ce am făcut primul pas în frizerie, eu eram pe punctul de a spune ca m-am răzgândit iar mama l-a luat pe Eduard, l-a urcat în maşinuţă şi o fetiche a apărut "la treabă". M-am mobilizat şi i-am spus domnişoarei frizeriţe: "În primul rând, trebuie să ştiţi că eu nu vreau să-l tund scurt. Vreau doar să-i luaţi câţiva cm de peste tot din cap, maxim 5 cm, filat. La breton, doar aranjat puţin, tăiat maxim 1 - 1.5 cm". Fetichea dă din cap afirmativ, semn că a înţeles.

Şi se apucă de treabă. Cu viteza luminii, că aşa se tund copiii, deşi Eduard stătea linistit şi învârtea de volanul maşinuţei.

 

 

 

La început, totul părea OK. Lua cam 5 cm de peste tot, filat. Daaarrr... după filare, părul trebuie egalizat... stai că aici a rămas mai lung, apoi filat din nou... bretonul tre să fie undeva în vârful capului, nu pe frunte... La finalul celor 5 minute de creaţie "herstilistică".... OOOOOPSS... are părul scurt.... Şi aveţi de plată 35 lei....

Nu vreau să fiu ingrată... Tunsoarea nu e urâtă, ci dimpotrivă, e o tunsoare foarte frumoasă... pentru păr scurt.... INSĂ EU VROIAM O TUNSOARE CU PĂRUL LUNG!!!!!!! Nu am fost evazivă, am explicat clar ce doream... însă urechile domnisoarei au auzit doar ce a vrut... sau mâinile ei or fi avut propria lor voinţă, căreia nu i s-a putut impotrivi nimic...

Hai să nu vă mai ţin în suspans, că sunt convinsă că muriţi de curiozitate :). Iată rezultatul:

 

Eduard tot cel mai frumos copil din lume este! Dar e altfel... Pare mai mare, pare mai băieţel... Parcă a crescut câţiva ani în cele 5 minute petrecute la frizerie... Sunt convinsă că mă voi obişnui şi cu această nouă faţă a iubitului meu mic, însă momentan... îmi vine să plâng când văd pozele pre-tunsoare.

Şi mă tot gândesc că am ţinut morţiş să aibă părul lung cât a fost iarnă şi a stat numai cu căciula în cap, iar acum că a sosit vremea bună şi am "arhivat" căciulile.... am "arhivat" şi pletele... şi toată lumea zice "las' că-i creşte la loc"... Da, îi creşte la loc, dar până atunci vine iaraşi iarna....

Azi am făcut o mini sedinţă foto, ca să ne mai înveselim puţin...

 

 

 

 

Voi ce părere aveţi? Vă place noua imagine a piciului mic???

7 comentarii:

  1. Ai povestit atat de dramatic. Aproape ca imi vine sa plang. Ii statea minunat cu parul lung dar aseara, asa tuns cum era, prin faptul ca parea mai mare am avut senzatia ca ma pot intlege cu el si mai bine si mi-a fost si mai drag daca poate exista un drag mai mare decat aveam deja pentru el :) Mogo ramane Mogo, la fel de carismatic si adorabil!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Ce mi-a placut cum ai zis ca iti era si mai drag de el! Te pupam tare, Nanoica!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum, daca stau bine sa ma gandesc, pe langa faptul ca pare un baietel mai maricel e si mult mai vorbaret, deci si tunsoarea are partile ei bune :)) Buni il iubeste pe PUFULET tareeeee....... de tot:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ca mi-a venit si mie sa plang avand in vedere cat de intens ai povestit tot si tine cont ca eu l-am vazut pe Mogo doar de 2-3 ori (oricum am prins mare drag de el). Ma tot uit la poze si intr-adevar, Eduard pare schimbat. Dar nu e. E tot Edutzu istetul si vorbaretul :) Daca n-as sti cati ani are, as spune ca acum are 4-5 ani. Chiar si asa, el tot Mogo ramane :) Mami, nu fi suparata, data viitoare o sa stii ce ai de facut si o sa-ti asculti "instinctul anti tuns" :)

    RăspundețiȘtergere
  5. roxana, intre perfect si mai mult ca perfect, Eduard e a doua varianta. cu sau fara pleata. important e sa o aiba la 14, 15 ani, ca sa lesine gagicile. si mie imi place mai mult asa, i se vede toata fata si ii ies ochii in evidenta. e mai cuceritor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi place f mult cum ii sta asa. Bine, eu sunt subiectiva, pt ca mie nu imi plac baieteii cu parul lung, mai ales cei carora parintii le pun clamite, elasticute, am vazut si cu fundite, bleah. Stiu ca nu e cazul vostru, dar eu tot zic ca un baietel e mai "adevarat" cu par scurt. Acuma, eu inteleg ca ti-a placut cu plete, asta e, ai cedat, ai facut ceva ce nu vroiai, live with it :-)) Si, dupa cum zice "lumea" creste :-) Va pupacim mult! Ioana

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim mult de tot, fetelor! Ma bucur tare ca va place noua freza :). Am inceput si eu sa ma obisnuiesc cu ea :))). Mi se pare din ce in ce mai adorabil pe zi ce trece... Dar eu sunt ma-sa si sunt subiectiva.... :)))

    RăspundețiȘtergere