Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



sâmbătă, 20 august 2011

Weekend de rock si traditii la Sibiu

Festivalul Artmania mi se pare cel mai tare festival de rock de la noi. Nu aduc cele mai tari trupe, dar totusi... Se tine in Piata Mare din Sibiu, un oras care in perioada festivalului respira rock. Peste tot vezi oameni in tricouri negre, fete cu rochii gotice, la terase si prin taxiuri se asculta rock. Sibiul este un oras minunat oricand, insa in perioada festivalului Artmania ma simt acolo ca acasa. De fapt mai bine... ma simt ca intr-un loc unde ma regasesc cu adevat, intr-un oras frumos, printre oameni care imi impartasesc interesele.



Asa ca nu conteaza ce trupe vin si canta la festival. Merg acolo pentru atmosfera si pentru senzatia de regasire pe care o traiesc. Sper sa pot merge in fiecare an, atat cat va exista acest festival.

In 2009 am trait cel mai intens experienta festivalului Artmania, pentru ca, facand rezervare la cazare din timp, am reusit sa prindem o camera intr-o cladire veche de 500 ani, din Piata Mica. A fost extraordinar!

Anul acesta, desi biletele la festival le-am luat in primavara, abia cu doua saptamani inainte de eveniment am inceput sa caut cazare. Si am cautat vreo doua zile, trasand cercuri imaginare pe harta Sibiului, plecand din centru si mergand din ce in ce mai mult spre periferie. Am dat zeci de telefoane, vorbind cu tot atatea pensiuni si hoteluri. Raspunsul era inevitabil acelasi: "In weekend-ul 12 - 14 august?? Nu mai avem nimic de mult pentru weekendul ala!". Nasol...

Intr-un final am dat peste o pensiune la marginea orasului, numita Vila Hermanni. Am sunat si am avut surpriza sa mai aiba 2 camere libere, exact cat aveam noi nevoie. Nici macar nu ne-a cerut avans.

Am ajuns vineri, 12 aug, acolo, ne-am cazat si am fost placut surprinsi sa descoperim ca "realitatea bate filmul" iar pensiunea era chiar mai confortabila decat ne asteptam. Doamna gazda a fost super de treaba, foarte primitoare si sociabila. Ne-a oferit legume din solarul din curte si fructe din livada si am putut folosi bucataria dotata cu tot ce poti avea nevoie. Ne-am simtit foarte bine acolo.

Chiar si lui Eduard i-a placut si s-a simtit si el foarte confortabil. Ne-a socat, dormind, in ambele nopti cat am stat acolo, de la ora 10 seara pana la ora 9 dimineata. Acasa, la ora 7 - 7.15 ne da trezirea in fiecare zi.

Seara, cand plecam spre festival, luam taxiul. Costa aprox 10 lei.

Pentru mine, editia de anul acesta a festivalului Artmania a insemnat, in materie de muzica, o singura trupa: Sonata Arctica. Au fost minunati! Au cantat excelent si as fi vrut sa mai cante ore in sir... :).
M-au impresionat placut si altii, cum ar fi Tarja, careia, dupa plecarea de la Nightwish, nu ii dadeam prea mai sanse de reusita... Ma asteptam din partea ei la un show bazat pe balade... adica mai plictisitor asa... Dar trebuie sa recunosc ca m-am inselat. A fost mult mai buna. Si a avut foarte multa forta! Bravo ei! Ma bucur pentru ce a reusit sa faca!

Raman totusi la parerea ca, nici Nightwish, cu Anette la voce, nici Tarja solo nu se pot compara cu valoarea pe care o avea Nightwish cu Tarja la voce. Ma voi gandi mereu cu parere de rau la despartirea asta.... Mare greseala, in opinia mea.

Simtindu-ne bine :)))))

Sonata Arctica

 Odihnindu-ne un pic intre recitaluri :). Noroc ca se dadea gratis ziarul Catavencii, ca sa nu ne asezam direct pe asfalt ;)

Baietelul nostru - un viitor mare rocker


In acelasi timp cu festivalul Artmania, au mai avut loc in Sibiu, la Muzeul Astra, evenimentele:
Targul Creatorilor Populari din Roimania si
Festivalul National al Traditiilor Populare

Biletul de acces la Muzeul Astra este de 15 lei/persoana. Artmania a facut insa un parteneriat cu muzeul si, posesorii de bratari Artmania au avut acces liber. Super! Am platit doar 5 lei, taxa foto.

Iata ce am vazut pe acolo:

Dansuri populare

Dansuri populare cu mascati

?!?!??  :))))
 
Mestesugari.........
 

.... si multe altele: oale, cratiti, vaze, instrumente muzicale traditionale (Flo si-a achizitionat o ocarina), ii si pieptare, curele si cingatori, opinci, bibelouri, kurtosi.... deci MISTO! :).

Alte poze "artistice" realizate prin muzeu:

Edutzu plimbandu-l pe tati

Toata gashka. Eduard se uita in balarii, bineinteles... Am refacut poza si, la reluare, mai multe persoane se uitau in balarii, deci.... asta ramane :)

 Frumoasa mea mama :). O iubesc mult!

Mama facand-o pe sor'mea sa exclame: "Femeie! Cati ani ai???"... :))))
Mie mi-a placut! Arata-i mami cat esti de tanara!!!! Bine ca nu ne-a prins vreun paznic sa ne luam vreo amenda ;).

Oana fashionista :)

Strambareli si priviri dubioase...

Ciufulici-gogonici

In ultima zi la Sibiu, duminica, am mers la plimbare prin centru. Edutzu era marait, ca ii taiasem macaroana de la somnul de dimineata (trezit la 9, el ar fi vrut sa bage din nou somn pe la 11). A stat tolanit in carucior, maraindu-se din cand in cand (mai putin la momentul cand s-a mancat inghetata - e mare fan).



La finalul plimbarii, cand am strans caruciorul, pe Edutzu l-a apucat cheful impinsului caruciorului... A fost jale mare cand l-am bagat in portbagaj (pe carucior, nu pe copil :)))).

Cam atat... A fost frumos... 

Maine dimineata plecam la mare. Sper sa ma intorc la fel de incantata si din aceasta excursie. Mi-e frica sa sper totusi la prea mult. Mergem, dupa multi ani, din nou pe litoralul romanesc. Sper ca, intre timp, a mai crescut si tara asta putin, s-a mai maturizat, oamenii s-au mai civilat si serviciile nu mai sunt asa ca pentru neanderthalieni... Asta indraznesc sa sper... Sa vedem... Tineti-ne pumnii :)))))

PS: O sa imi iau modemul de internet wireless ca sa pun poze si sa va povestesc de pe acolo, caci bineinteles ca hotelul de la mare nu da net moca (cica e contra cost). La pensiune, la Sibiu, aveam net moca....

2 comentarii:

  1. Chiar te rog sa postezi din acest concediu ca sa vad si eu ce faceti :D si sa pui muulte poze cu mogo si zambetul lui vindecator caci nici nu ati plecat si deja imi este dor de el :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :) O sa incerc sa fiu cat mai activa pe blog sapt asta. Si noua o sa ne fie dor de tine, sa stii :). Chiar ii spuneam lui Flo ieri ca imi pare rau ca nu mergi si tu. Pupici (si de la Gogonici);)

    RăspundețiȘtergere