Avertisment!


AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxanaduminică, 15 ianuarie 2012

Sa devoram tot!

Piciu' nostru e un mare mancacios! Asta nu e nimic nou.
Ceea ce este nou, este pasiunea lui pentru un alt aliment in fiecare zi.

Intr-o zi are pofta nebuna de mandarine... si mananca mandarine non-stop! Sunteti curiosi cum le spune piciu' mic mandarinelor? Foarte sugestiv: PAPIN :)))).
Si ii curat de coaja o 'papina', o fac bucatele si o pun pe o farfuriuta. In acest timp, piciu' e cu ochii pe mine, nu cumva sa-l pacalesc.... Ii dau farfuriuta in mana, o cara singur pana in sufragerie, o pune pe o masuta si se apuca sa manance de zici ca vine sfarsitul lumii. Baga cate 2 - 3 odata in gura de ii curge zeama pe la colturile gurii cand se apuca sa le mestece. Cand termina, se uita cu ochii nevoinovati la mine si ma intreaba 'Papin???'. Ca si cum pe prima i-a mancat-o catelul, nu a balotat-o el ca un nemancat.... Si uite-asa, baga mandarine si ca antre si ca desert de dimineata pana seara. Noroc ca inca mai are pofta sa manance si felurile principale de mancare.

 In alta zi, e disperat dupa cereale (dintr-alea care au sens - adica alea pentru adulti). La cereale nu as putea reproduce cum le spune... E atat de dubios, incat nu am reusit pana acum ma prind.... Dar se descurca el... Ma ia de mana si imi arata cu degetul. Iau un pumn de fulgi de cereale, ii umplu manutele cu ele si pleaca fericit in sufragerie. Le intinde pe masa si incepe si mananca din ele uitandu-se la desene animate. Si toata ziua, se repeta povestea de cateva ori.

Mai sunt zile cand devoreaza biscuitii - 'bitzii'. Un biscuit se haleste bineinteles dintr-o singura imbucatura... hai 2 daca biscuitii respectivi chiar sunt mari. In cazul biscuitilor, cel mai simplu este sa lasi cutia sau punga undeva unde are el acces. Te scutesti astfel de multe drumuri pana la dulap... Din fericire stie care ii e limita, nu baga chiar ca nehalitul... Dar oricum... devoreaza destui.

Ce sa mai spun despre iaurt - 'Agugue!!!!'. Iaurtul e bun in toate formele sale: simplu, cu fructe, cu paine, cu cereale.... iaurt sa fie! Nu conteaza ca tocmai a mancat un iaurt, daca vrei si tu sa mananci unul, nu ai de-ales: tre sa il imparti cu el. Cuvantul 'Agugue!' se spune intotdeauna pe un ton rastit, de ordin, ca sa stim ca nu lasa loc de refuz. Domne' eu cand vreau sa mananc iaurt, mananc!!!!

Si cel mai amuzant este atunci cand, cu gura plina, spune 'Bun! Bun!', in timp ce da din cap afirmativ.
Mancaciosul meu iubit! :)

'Care biscuit, mami??? Eu n-am vazut niciun biscuit! Dar daca vezi tu vreunul, imi dai si mie???'

'Sa dansez nitel, ca sa le distrag atentia de la biscuitul din mana!'

'Acum ca nu se uita nimeni! Fuga la punga cu biscuiti!'

Un comentariu:

  1. Este adorabil in prima poza cu fata de ghidus :D Il pupa Nanoia tare!!! Deja imi este dor de el :*

    RăspundețiȘtergere