Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



marți, 14 februarie 2012

Cum am dezapezit noi 3 masini

Azi ne-am trezit pe la ora 7:15, piciul fiind mai matinal decat de obicei.
Cateva minute mai tarziu am aruncat primul ochi pe geam. Era feeric... Totul era alb si pufos :). Masinile si strada - ingropate sub juma de metru de zapada. Utilajul de dezapezire a cartierului nu se zarea nicaieri. In aceste conditii Flo a luat decizia sa nu mearga azi la servici. Mare veselie pe mine si pe piciuletz.

Ne-am hotarat sa ne organizam intr-o brigada si, un pic mai tarziu, sa ne incotosmanam cu hainele de snowboarding, sa ne dotam cu lopeti si maturi si sa iesim sa dezapezim masinile.

Asa ca, la ora 10, am pornit cu mic, cu mare, spre marea dezapezire :). Intre timp aparuse si utilajul de dezapezire al cartierului si daduse o tura printre blocuri, asa sa nu zica lumea ca nu a fost deloc p'aici... Sunt curioasa cati vecini se vor scandaliza cand se va emite factura pentru dezapezire (taxa de dezapezire este 20 lei/luna/apt ). Avand in vedere ca nici dupa ninsorile trecute, dezapezierea nu s-a facut cu simt de raspundere, in momentul de fata situatia e destul de trista: o "baza" groasa de gheata, peste care au cazut cativa zeci de cm de zapada....

Ce ne-am propus noi sa facem: sa scoatem de sub nameti 3 masini: masina lui mami, masina lui tati si masina bunicilor.

Buuuun..... Iata cum se prezentau cele 3 masini cand am ajuns noi jos:


Descurajant, nu??? Ei bine, NU! Nu am facut stanga-mprejur, ci ne-am apucat entuziasti de treaba.

Am inceput cu Corolla, in cazul ei fiind mai putin de munca. Era parcata intr-o zona mai adapostita.

Ne-a ajutat si Edutzu. Intai s-a distrat cu lopata, mutand 3 fire de zapada de ici pana colo. Apoi a luat o maturica mica si a inceput sa dea cu ea in masina. Apoi, cand masina era total dezapezita s-a gandit Gogonatul ca parca totusi arata mai bine cu zapada pe ea! Asa ca lua cu maturica zapada de pe drum si o punea pe masina... Distractiv... Vorba aia: cine face si desface, tot mereu are ce face...:)))) 




Era piciul nostru atat de entuziasmat! Si se chinuia saracu' sa manuiasca instrumentele alea cu manusile in manute :). Cand ii scapa maturica pe jos, ii trebuiau vreo 4-5 incercari sa o poata apuca si ridica... Si rezista in mana maxim 1 minut... Apoi cadea iar. Cand am vrut sa trecem la masina urmatoare, a fost o mica tragedie... El vroia sa tapeteze in continuare Corolla cu zapada de pe drum...

Aygo e masina cu care Flo merge la serivici. Era atat de multa zapada pe ea incat n-ai fi spus ca abia aseara fusese parcata acolo. A mers totusi repede treaba, fiinca zapada era proaspata, nu inghetase inca pe masina.

Ultima a ramas Loganul. In cazul Loganului... aveam de muncit mai mult si din cauza de lene. Adica pe langa zapada de zilele acestea, trebuia sa muncim in plus pentru a indeparta si gheata formata in urma zapezilor trecute, necuratate la timpul potrivit. Pe Logan era zapada in 4 straturi: gheata- zapada - gheata - zapada.

Piciul a cedat si a zis ca el se urca nitel la volan sa-si dezmorteasca nasucul inghetat si sa mai adauge niste experienta de sofat. La un moment dat ne-a zis sa-i pornim radioul. Ce masina e aia in care e liniste???
Apoi a inceput sa claxoneze. Si nu il mai puteam convinge sa se opreasca....

La un moment dat, luptam concentrata sa desprind gheata de pe parbriz, cand un stergator (pe care reusisem sa-l eliberez deja) imi trage una peste mana. Cand ma uit in masina, piciul nostru, cu o figura foarte amuzata, muta de batul care porneste stergatoarele de parbriz, de ziceai ca schimba vitezele la Trabant.

Daca bagam nitel capul in masina sa controlez copilul, acesta ma intampina zbierand la mine foarte "prietenos": 'Usaaa!!! Kikis!!!!!' - adica sa inchid usa aia si sa-l las in pace :).


Va dati seama ca, la final, l-am dezlipit in zbierate de masina. 'Basina!!!!! Tus!!! Boan!! Basinaaa!!!' . In traducere libera: 'masina! sus la volan! masinaa!!!!' 

A urlat de cand l-am scos din masina, a continuat pe scara blocului, unde a adaugat la strigatele de jale si cuvantul 'Apadaaaa!!!!' - adica 'zapada' si s-a oprit la vreo cateva minute dupa ce am ajuns in casa. Apoi a continuat cu atitudinea zmiorcaita si extrem de iritabila inca vreo 10 minute, cand l-am dus la somn, ca nu mai aveam intelegere cu el....

A fost o experienta foarte frumoasa, mai ales ca nu a fost foarte frig afara si, la un moment dat, chiar isi facuse aparitia si soarele. As fi putut trai si fara zmiorcaiala piciului la final, totusi :)).

Iata cum aratau cele 3 masini, dupa 2 ore de munca asiduua depusa de 2 oameni si-o zgaiba:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu