Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



vineri, 4 martie 2011

Pofte de bebe mancacios

Ne-a spus doamna dr pediatru ca, dupa ce implineste bebe Eduard 8 luni, ii vom putea da produse care contin gluten. Asa ca, duminica trecuta, cand mai erau 3 zile pana implinea  8 luni ne-am decis sa-i satisfacem scumpicului nostru bebelus una din poftele cu care se milogea la noi in fiecare dimineata: pofta de paine.

Dimineata, dupa ce il hranim pe el, ne apucam si facem niste senvisuri pentru noi. Desi este satul, bebe Eduard pune, inevitabil, fata de milog nemancat: se uita cu drag cand in ochii nostrii cand la mancare, plescaie, baloseste si se agata de picioarele noastre, tragandu-ne de pantaloni.

Iata-l pe bebe Eduard experimentand painea:

 Si acum priviti satisfactia din ochii lui:

Am facut si filmulet cu painea:


Acum i-am cumparat biscuitei pentru bebici si iubitul nostru molfaie cu mare drag la ei. Bineinteles, se mozoleste si la gura si pe maini si pe haine, mai arunca si pe jos biscuit molfait, dar... asta e farmecul lui... E atat de amuzant incat nici nu-mi imaginez cum m-as putea supara...

Aceeasi tactica de milogeala o aplica si cand noi beam ceva din pahar. Eu ma gandeam ca si lui ii este sete, insa, de fiecare data cand incercam sa-i dau apa sau ceai de bebe, se scalambaia si il scuipa. Apoi am primit ok-ul pentru sucul de portocale diluat. Asta a avut un oarece succes: nu il scuipa din prima. Intai i l-am dat in biberon, insa tetina avea gaurile prea mici si, eventualele firicele de pulpa de portocala blocau debitul. Pentru ca se chinuia prea mult, bebe Eduard se enerva si nu mai vroia sa bea. Apoi am luat o tetina variabila, care are ce-a mai mare gaura pe care o poti gasi pe o tetina... A fost mai bine, insa nu indeajuns de multumitor. Apoi am luat o tetina care trasforma biberonul in canita... Cu asta era ok: debitul era bun, nu se mai blocau gaurelele... Totusi nu a fost nici asta solutia optima din mai multe motive: trebuia ridicat biberonul in sus ca sa curga, iar bebe bleg nu poate face asta singur; in plus, pe gaurica de aerisire a tetinei curgea sucul si ii intra copilului in nas, curgea pe el... In fine, dupa ce am patat majoritatea hainelor lui Eduard am decis sa luam masuri drastice: acum doua saptamani i-am cumparat canita cu pai!!!

Minune!!!! Nu numai ca s-a descurcat din prima cu bautul cu paiul, dar i-a facut si o mare placere. Acum bebica bea 300-400 ml suc de portocale diluat pe zi (adica o canita plina). Datorita plusului de hidratare adus de sucul de portocale s-a reglat si cu scaunele (care pentru noi au fost un chin incepand din a doua luna de viata pana acum).
Iata sugativa:

Prietenele noastre Irina si bebelina Delia i-au facut cadou Galmului un instrument foarte interesant de halit fructe (de fapt de supt zeama din fructe). Acest instrument i-a placut foarte tare lui Eduard!

Aici 'sugea' din portocale:

Si tot din categoria 'cel mai mancacios bebe' vine si povestioara urmatoare.
Eu, dupa cum va spuneam mai demult, il las pe Eduard sa se serveasca si singur la masa. Asa ca, intre 'dozele' pe care i le dau eu cu lingurita, el baga manutele direct in castron, ia pireul in mana si apoi baga mana in gura. Apoi, spre finalul mesei, imi ia lingurita din mana, dupa ce eu pun pireul in ea, si o duce singur la gura.




 Se mai intampla si accidente... dar asa creste bebe mare! :)


2 comentarii:

  1. Mogaldi Gogladi este tot mai frumos! Tusi Oana este tare mandra de el!

    RăspundețiȘtergere
  2. Galmita este un pofticios, dar si un pici independent.... ceea ce e foarte bine. Recunosc ca eu sunt cam retinuta cand e vorba de independenta, dar am sa incerc sa ma conformez..
    Pupicei la buniciosii mei:) Buni.

    RăspundețiȘtergere