Avertisment!






AVERTISMENT!

Orice reproducere a textului sau a imaginilor din acest blog, fara acordul meu, reprezinta furt si impotriva hotilor vor fi luate masuri conform reglementarilor legale in vigoare.

In cazul in care doriti obinerea acordului meu pentru a le uitiliza, va rog lasati un comentariu cu datele dvs de contact.

Va multumesc,
Roxana



marți, 28 iunie 2011

La Zoo

Duminica am fost cu piciul la Zoo Baneasa.
Ne gandisem sa mergem cu piciul la zoo prin toamna, cand poate va intelege ceva mai mult din animalele de pe acolo, insa buni Flori si tusi Oana ne-au propus sa mergem impreuna duminica, neavand alt plan de incheiere a weekendului.


Peste asteptari au fost:
- curatenia - destul de ingrijit totul. Bineinteles ca sunt si exceptii: 2 cocalari manelisti care stateau pe o banca si spargeau seminte, aruncand cojile pe jos.
- unele custi sunt foarte mari si frumos amenajate, oferind animalelor o incercare de imitatie a habitatului lor natural. De exemplu cusca ursului, a leilor si a tigrului.
- amenajarea spatiilor - mult mai prietenoase decat in trecut. Intrarea este decorata cu animale colorate (vezi pozele de mai sus), verdeata este ingrijita, cladirile sunt colorate cu sculpturi reprezentand animale




Dezamagitor:
- mult mai putine animale decat anii trecuti, cand oricum numarul lor nu era indeajuns pentru o gradina zoologica respectabila. Si din putinele animale care existau, majoritatea dormeau si erau pitite prin tot felul de cotloane de le vedeai doar daca aveai privirea agera.
- custile sunt atat de tare ingradite, incat simti clar un disconfort in incercarea de a vedea animalele: plasa de imprejmuire, dublata, la unele custi de gard electric, alte custi (alea mai misto) au si gard de lemn si doar cateva ferestre prin care poti sa te uiti inauntru (ferestrele sunt bineinteles murdare....) si, in plus, mai este un gard de ~1m inaltime care  tina oamenii departe de custi. Daca vrei sa faci poze, trebuie sa nu ai sperante ca vei nimeri vreo poza buna.




Pitonul despre care tusi Oana a spus ca i-ar sta bine pe post de poseta :)

Leul, dormind bineinteles. Mai la stanga putin dormea si leoaica, insa ea era in zona de gard de lemn si nu a putut fi fotografiata. Era insa foarte frumoasa :)

Cimpanzeul Felix dormea linistit, indiferent de harmalaia de oameni care trecea prin fata custii sale.

Piciul a fost foarte dragalas: tot ce mergea in 4 picioare era "Ham" si tot ce avea aripi era "Piiii" (adica 'pui'). Restul animalelor il intrigau. Se holba la ele nedumerit :).

De vreo saptamana piciul este foarte doritor sa-si impinga caruciorul. Intotdeauna i-a placut sa impinga chestii prin casa, asa ca era doar vorba de cat timp va mai trece pana cand va vrea sa impinga el caruciorul.

La Zoo, a inceput sa 'alerge' dupa carucior ca sa-l impinga. A ajuns la el dar, pentru ca nu-l tinea nimeni (pe carucior, ca Galmul oricum nu prea mai permite nimanui sa-l tina), Galmul a impins cu forta in carucior, rotile caruciorului s-au invartit cam repede si piciul a facut cunostinta cu asfaltul. Nu a fost nimic grav, nici macar o sperietura serioasa nu a fost, piciul fiind foarte curajos. Poate doar buni Flori si tusi Oana, care s-a repezit sa ridice Galmul de jos, s-au speriat nitel :).



Cam asta a fost plimbarea la Zoo. Vizionarea animalelor a durat maxim o ora jumate. Si cum nu puteam incalca traditia, am incheiat plimbarea cu halitul unor bine-cunoscuti mici de Baneasa, apreciati de orice iubitor de gratare. Piciul a mancat o grisina :).

PS: daca tot v-am spus ca piciul e innebunit sa impinga caruciorul, iata si un filmulet facut in hypermarket:


3 comentarii:

  1. ce dragut e cum impinge el caruciorul!!! si ce bine merge!! e baiat mare, ce mai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaai este si mai haios cand il vezi filmat! Si nu pot sa cred ca ai spus de tusi ca vrea plic din piton :)))) dar, acum ca tot ai facut din asta un anunt public... sa vedem cine se ofera sa-mi faca acest cadou :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super haios bebe Eduard, e scumpik foc..sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii. De cand am descoperit blogul tau il citesc cu mare drag si interes. Am si eu un bebe Mircea care deabia a implinit 6 luni si e un nazdravan. :)
    Pupici si la cat mai multe povesti frumoase scrise pe blog :)

    RăspundețiȘtergere